Bileşen Listesi:
Propilen glikol (Propan -1,2-diol) (13.11.1), Kalsiyum klorür (11.1.6), Gliserin (13.8.2), Sorbitol (13.5.5), Dekstroz (13.2.2), Magnezyum klorür (11.2.6), Niasin (3a314), Kalsiyum glukonat (11.1.13), Soğuk olarak preslenmiş Portakal kabuğu yağı (CAS No. 8028-48-6), Su
Kullanım Şekli ve Amacı:
Ketozis riskini azaltmak amacıyla kullanılır.
Süt ineklerinde, buzağılamadan hemen sonra bir defada 250 ml.-500 ml. ve 48 saat sonra tekrarlanır. Bir hafta süre ile her gün belirlenen miktarda kullanımına devam edilir. Buzağılamadan sonra 3 ile 6 haftaya kadar kullanılır. Kullanılacak KETOMİS PLUS miktarı, 250 – 500 ml. aralığında ineğin beklenen süt verimi ve ineğin kondisyonu dikkate alınarak belirlenir.
Sağmal koyunlarında ise, kuzulamadan önceki son 6 hafta ve kuzulamadan sonraki ilk 3 haftada günde 1 defa 20 ml-30 ml. KETOMIS PLUS, sulandırılmadan direkt ağızdan verilerek kullanılır. Kuzulamadan hemen sonra bir defada 20-30 ml ve 48 saat sonra tekrarlanır. Bir hafta süre ile her gün belirlenen miktarda kullanımına devam edilir. . Kullanılacak KETOMİS PLUS miktarı, 250 – 500 ml. aralığında koyunun beklenen süt verimi ve koyunun kondisyonu dikkate alınarak belirlenir.
Başka herhangi bir ilaç ile karıştırılmadan oral yolla(ağızdan) verilir.
Dilüe edilmeden (sulandırılmadan) doz tabancası veya şişe ile verilir.
Kullanım kolaylığı sağlamak için 500 ml. lik ambalajların şişelerinde 250 ml. lik bölüm işaretlenmiştir. Ayrıca 5 lt. ve 20 lt.lik ambalajların yanına, üzerinde 250 ml. işaretlenmiş olan boş şişeler konulmuştur. Bunlardan başka ambalajın içerisinde sağmal koyunlarda kullanım kolaylığı için üzerinde 5 ml. – 10 ml, 15 ml. ve 30 ml. işaretlendiği ölçü kapları bulunmaktadır.